Košický zlatý poklad - Marek Budaj, Slovart, 2008

33,16 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Košický zlatý poklad

The Košice Gold Treasure

V polovici tridsiatych rokov 20. storočia (24. augusta 1935) objavili v Košiciach jeden z najvýznamnejších pokladov Slovenska - zlatý poklad pozostávajúci z 2920 zlatých mincí,... Čítať viac

Vydavateľstvo
Slovart, 2008
Počet strán
263

V polovici tridsiatych rokov 20. storočia (24. augusta 1935) objavili v Košiciach jeden z najvýznamnejších pokladov Slovenska - zlatý poklad pozostávajúci z 2920 zlatých mincí, troch medailí, renesančnej reťaze a medenej schránky... Čítať viac

  • Pevná väzba s prebalom
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v 7 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Impérium bolesti - Patrick Radden Keefe, Absynt, 2024

Viac o knihe

V polovici tridsiatych rokov 20. storočia (24. augusta 1935) objavili v Košiciach jeden z najvýznamnejších pokladov Slovenska – zlatý poklad pozostávajúci z 2 920 zlatých mincí, troch medailí, renesančnej reťaze a medenej schránky, v ktorej bol poklad uložený. Išlo o unikátny nález, ktorého skutočný historicko-umelecký prínos nielen pre Slovensko, ale aj celú Európu, sa zistil už po jeho spracovaní a prvom publikovaní v roku 1948. Šesťdesiat rokov po prvých základných informáciách o poklade vychádza publikácia Košický zlatý poklad, ktorá prináša nielen kompletný zoznam predmetov nálezu, ale aj odborný opis, historické zaradenie, informácie o pôvode mincí, ich majiteľoch a nechýba ani farebné vyobrazenie každej mince či jej finančné vyjadrenie hodnoty. Autor v prvej, hlavnej časti opisuje objavenie pokladu a historické súvislosti, v druhej, katalógovej časti sprístupňuje zoznam a vyobrazenie všetkých mincí (averz aj reverz). Text hlavnej časti je aj v angličtine, a tak je publikácia vhodná ako darček pre numizmatikov (ale nielen pre nich) u nás i v zahraničí. Kniha vychádza v spolupráci so SNM.
Čítať viac
Počet strán
263
Väzba
pevná väzba s prebalom
Rozmer
240×295 mm
Hmotnosť
1714 g
ISBN
8080855765
Rok vydania
2008
Naše katalógové číslo
47252
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Slovart
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Neoverený nákup
15.9.2009
Košický zlatý poklad
Kniha je jedinečný dokument o morální úrovní prvorepublikové společnosti.
Zachování pokladu v původní nálezové podobě je zázrak,který udivuje.
Zpracování knihy je bezchybné a profesionální.Velikým dokumentárním přínosem je fakt,že i po mnoha letech nezkresluje fakta.Pro další generace je je jedinečným historickým a hlavně autentickým dokumentem.Obohatí každou knihovnu.
Čítať viac

Vydavateľstvo Slovart

Čítať viac

„Humor je najkorenistejšou prísadou na hostine života.“

Anna v Redmonde - Lucy Maud Montgomery, 2016
Anna v Redmonde
Lucy Maud Montgomery