His Dark Materials - Philip Pullman, Scholastic, 2012

21,50 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
His Dark Materials - Philip Pullman, Scholastic, 2012
His Dark Materials - Philip Pullman, Scholastic, 2012

His Dark Materials

Philip Pullman's classic trilogy is now available as a stunning bind-up edition. Since the first volume was published in 1995, and has now been filmed as THE GOLDEN COMPASS, the... Čítať viac

Séria
His Dark Materials
Vek
14+
Vydavateľstvo
Scholastic, 2012
1024 strán
14-15 hodín čítania

Philip Pullman's classic trilogy is now available as a stunning bind-up edition. Since the first volume was published in 1995, and has now been filmed as THE GOLDEN COMPASS, the trilogy has been acclaimed as a modern masterpiece, ... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Angličtina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Ďalšie knižné vydania (2)
His Dark Materials - Philip Pullman, Everyman, 2011
Pevná väzba s prebalom
Angličtina, 2011
Na sklade 2 ks

His Dark Materials - Philip Pullman, Knopf Books for Young Readers, 2007
Brožovaná väzba
Angličtina, 2007
Vypredané

Naši škriatkovia odporúčajú

Temné sekundy - Karin Fossum, mamaš, 2024

Viac o knihe

Philip Pullman's classic trilogy is now available as a stunning bind-up edition. Since the first volume was published in 1995, and has now been filmed as THE GOLDEN COMPASS, the trilogy has been acclaimed as a modern masterpiece, and has won the UK's top awards for children's literature. Today, the story of Lyra and her daemon is read and loved by adults and children alike.
Čítať viac
Počet strán
1024
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
155×236 mm
Hmotnosť
1320 g
ISBN
His Dark Materi
Rok vydania
2012
Vekové odporúčanie
14+
Naše katalógové číslo
678947
Štýl
dobrodružný
Jazyk
angličtina
Séria
His Dark Materials
Vydavateľstvo
Scholastic
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,9 / 5

14 hodnotení

12
2
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

14.8.2020
Nesklamala ani neuchvátila
Dlho som rozmýšľala, či tejto knihe dať 4 alebo 5 hviezdičiek - celú knihu som bola presvedčená o 4, po dočítaní som ale zmenila názor... Nakoniec som sa však predsa priklonila k tým 4.
Na Temné hmoty som sa veľmi tešila a bola som zvedavá, či Philip Pullman dokáže prekonať J.R.R Tolkiena a jeho Pána Prsteňov (pre mňa najdokonalejšia fantasy kniha), kedže sa tieto knihy, ako som zistila, zvyknú "hádzať do jedného vreca"...Neprekonal. Ako som písala vyššie, nie som ani sklamaná, ale ani uchvátená... Celkovo to bola kniha pekná, ale mám tak trochu zmiešané pocity....Rozdelím ju na 3 časti, aby som to vysvetlila.
1. kniha - tá bola ozaj super, pútavá, najmä kapitoly z Bolvangaru, tie boli najviac napínavé... A všetky tie "odhalenia", nečakané situácie, tie boli parádne... K jednotke by som sa kľudne ešte vrátila.
2. kniha - prvé kapitoly, tie sa mi páčili....No potom sa čosi "pokazilo", niektoré časti deja ma vyslovene nebavili, navyše, zdalo sa mi, že spisovateľ sa naraz venuje príliš mnohým temám, takže to sem - tam bolo chaotické... V 2. knihe sa však čitateľ zoznamuje (nielen) s Willom, čo bolo pre mňa plus.
3. kniha - táto ma na konci prinútila radikálne prejsť z názoru, že Temné hmoty sa mi úplne nepáčia na názor, že to vlastne vôbec nie je zlá kniha... Boli tu síce pasáže, ktoré som považovala (pri všetkej úcte) vyslovene za bludné, až príliš fantasy... A napríklad také kapitoly s mulefa "zvieratkami" ma dosť nudili... No koniec knihy bol veľmi fajn.
Rozumiete, prečo tie zmiešané pocity? :D Prvá časť sa mi páčila, druhá tak pol na pol, a tretia až na konci... Navyše, takmer celú knihu som sa nemohla zbaviť pocitu, ako veľmi ide Pullman proti Bohu... Nie som silná veriaca, ale niektoré časti ma taak pobúrili... Veď, prečítajte si a uvidíte...
(Upozorňujem :D, ŽIADNY spojler v ďalšej vete, pretože o tomto sa dočítate aj na začiatku knihy...) A tá lovestory medzi Lyrou a Willom, fíha, veď to bolo....Nuž, "prečítajte si a uvidíte"... Mne teda odpálilo dekel.
A celkový verdikt... Ľutujem, že som si Temné hmoty prečítala? Nie. Prečítala by som si celú knihu znova? Asi nie.
No, za pokus nič nedáte, ani ja som nedala...Možno vás táto kniha ohúri...Alebo vám aspoň odpáli dekel z toľkej lásky medzi Lyrou a Willom, tak ako mne. ;)
Čítať viac

„Jeden válečník. Jedna mysl. Jedno poslání.“

Cestou vlka - David Gemmell, 2005
Cestou vlka
David Gemmell