Vianočná vločka - Ivona Ďuričová, Zuzana Hlavatá (ilustrátor), Stonožka, 2023

10,39 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Vianočná vločka

Vianoce sú ten najkrajší a najzázračnejší deň. Myslí si to aj malá Barborka. Na zdobenie stromčeka, slávnostnú večeru a darčeky sa teší celý rok. Ibaže niečo chýba – sneh! ... Čítať viac

Vek
5+
Vydavateľstvo
Stonožka, 2023
Počet strán
32

Vianoce sú ten najkrajší a najzázračnejší deň. Myslí si to aj malá Barborka. Na zdobenie stromčeka, slávnostnú večeru a darčeky sa teší celý rok. Ibaže niečo chýba – sneh! ... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
10,90 €

10,39 €

-5 %
Na sklade > 5 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 13 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Muž z vysokého zámku - Philip K. Dick, Lindeni, 2024
Vianočná vločka - Ivona Ďuričová, Zuzana Hlavatá (ilustrátor), Stonožka, 2023
10,39 €

Viac o knihe

Vianoce sú ten najkrajší a najzázračnejší deň. Myslí si to aj malá Barborka. Na zdobenie stromčeka, slávnostnú večeru a darčeky sa teší celý rok. Ibaže niečo chýba – sneh! Barborka si pod stromčekom našla krásne ružové boby, ale nemôže sa sánkovať.
Jej smútok zaženie zázračná vločka. Porozpráva dievčatku, aké bývali Vianoce kedysi. Zistite to spolu s ňou aj vy!
Čítať viac
Počet strán
32
Väzba
pevná väzba
Rozmer
210×260 mm
Hmotnosť
364 g
ISBN
9788055189406
Rok vydania
2023
Vekové odporúčanie
5+
Naše katalógové číslo
1904895
Ilustrácie
Vydanie
1
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
Stonožka
Pre koho
pre deti
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

3 hodnotenia

3
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

5

Milujem čítanie kníh, ktorých dej ma unáša do knižného sveta. Nájdete ma aj ako knihomolky_spod_tatier na ig.

Jana Imrichova
Overený zákazník
15.12.2023
Atmosféra Vianoc s vianočnou vločkou
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Trávenie času v zime kedysi a dnes je v mnohom odlišné. Na spoznávanie týchto rozdielov nás pozýva aj detská kniha Ivony Ďuričovej Vianočná vločka, v ktorej sa detskí čitatelia môžu s hlavnou hrdinkou Barborkou pomyselne vypraviť do minulosti a spoznať čarovné zimné ročné obdobie.
Milá, no hlavne poučná kniha Vianočná vločka približuje malým čitateľom slávenie Vianoc pred desiatkami rokov. Barborka zisťuje, že stromček nemali ľudia postavený na zemi, ako to máme dnes, ale že stromček visel zo stropu. Aj ozdoby na ňom boli odlišné od tých dnešných. A kde je kapustnica, kapor, šalát, mandarínky a ananás? Barborka sa dozvedá, že aj to by hľadala na štedrovečernom stole márne. A nenudili sa deti celé dni, keď nemali elektrinu a televízory? Odpovede na všetky zaujímavé otázky nájde Barborka na krásnej výprave s vločkou do minulosti. Dozvie sa aj, ako prebiehalo vianočné koledovanie, či ako vznikla najznámenjšia vianočná koleda Tichá noc. A čo bude potom, keď sa táto výprava do minulosti skončí? A čo bude s malou vianočnou vločkou, ktorá prišla potešiť Barborku?


Kniha Vianočná vločka je určená pre čitateľov od 4 rokov. Tento zimný príbeh prináša deťom nielen milý príbeh o dievčatku Barborke, ale aj veľmi poučnú výpravu do vianočných tradícií, vďaka čomu Barborka pocíti inú, oveľa hlbšiu hodnotu, ukrývajúcu sa v minulosti. To iste pomôže čitateľom načerpať tú pravú pokojnú a čarovnú atmosféru Vianoc.
Opis slávenia sviatkov a hrejivú atmosféru vyžarujúcu z príbehu nám v knihe umocňujú pôsobivé ilustrácie Zuzany Hlavatej, ktoré čitateľa vtiahnu do minulosti a pomôžu mu správne „nasať“ ich pravé posolstvo.
Čítať viac
30.11.2023
Krásna vianočná rozprávka
Knižku som kupovala pre 3 ročnú dcéru a 5 ročného syna, obaja si ju ihneď obľúbili a dcérke ju odvtedy čítam každý večer pred spaním. Má krásne ilustrácie, prevedie čitateľa aj pôvodnými vianočnými zvykmi, ktoré sa dodržiavali kedysi. Text je jednoduchý a ľahko pochopiteľný aj pre menšie detičky. Čítať viac

„V Prahe a ešte na niektorých iných miestach som sa naučil byť sám. Byť sám sebou som sa doteraz nenaučil. Sám viem byť aj v dlhom rade na kapry. Ide to bez námahy, nemusím sa na to ani sústredí - pokiaľ si ma nevšímajú, na množstve ľudí okolo nezáleží. No na to, aby sme boli sami sebou, potrebujeme druhých.“

RAJc je preč - Pavel Vilikovský, 2018
RAJc je preč
Pavel Vilikovský