Matematické princípy prírodnej filozofie - Isaac Newton, EDIS, 2023

37,45 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Matematické princípy prírodnej filozofie - Isaac Newton, EDIS, 2023
Matematické princípy prírodnej filozofie - Isaac Newton, EDIS, 2023

Matematické princípy prírodnej filozofie

Prvýkrát má slovenská verejnosť možnosť čítať „bibliu klasickej fyziky“ – Matematické princípy prírodnej filozofie Isaaca Newtona v rodnom jazyku. Už v čase vzniku bola kniha... Čítať viac

Vydavateľstvo
EDIS, 2023
Počet strán
467

Prvýkrát má slovenská verejnosť možnosť čítať „bibliu klasickej fyziky“ – Matematické princípy prírodnej filozofie Isaaca Newtona v rodnom jazyku. Už v čase vzniku bola kniha považovaná za výnimočné dielo a história jeho hodnotu len potvrdila.... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
39,30 €

37,45 €

-5 %
Na sklade 3 ks
  • Osobný odber 23. 5.
  • Na vašej adrese 23. 5.

Osobný odber

Kníhkupectvá
23. 5.
balíkovo
23. 5.
AlzaBox
23. 5.
Packeta
23. 5.
Slovenská pošta
(na poštu)
23. 5.
BalíkoBOX
23. 5.

Doručenie na adresu

Kuriér Packeta HD
23. 5.
Kuriér GLS
23. 5.
Slovenská pošta
(na adresu)
23. 5.
Ďalšie knižné vydania
Matematické princípy prírodnej filozofie - Isaac Newton, EDIS, 2021
Pevná väzba
Slovenčina, 2021
Vypredané

Naši škriatkovia odporúčajú

Maja Lunde: Vládkyňa vetra. Tatran, 2024
Matematické princípy prírodnej filozofie - Isaac Newton, EDIS, 2023
37,45 €

Viac o knihe

Prvýkrát má slovenská verejnosť možnosť čítať „bibliu klasickej fyziky“ – Matematické princípy prírodnej filozofie Isaaca Newtona v rodnom jazyku. Už v čase vzniku bola kniha považovaná za výnimočné dielo a história jeho hodnotu len potvrdila. Máloktorá vedecká spisba ovplyvnila vývoj vedy tak silno, ako práve Newtonove Matematické princípy.

Dnes sú pre nás vedomosti z oblasti techniky a prírodných vied samozrejmosťou. Kniha, ktorú dostávate do rúk, je však dokladom o zložitosti cesty, ktorá k nim viedla. Pri jej čítaní budete fascinovaní logikou vedeckých záverov, ku ktorým Newton dospel bez modernej techniky, často len na základe pozorovania.

Výnimočnosť prvého slovenského vydania spočíva aj v tom, že nie je len prekladom pôvodného diela. Text je doplnený o množstvo poznámok a vysvetlení, ktoré vyzdvihujú jeho hodnotu a pomáhajú lepšie pochopiť predkladané informácie aj dobu, v ktorej boli napísané.

Pri čítaní preto môže odborná i laická verejnosť zažiť spolu s Newtonom vzrušenie z poznávania a nadšenie z nových objavov. Kniha vám prinesie nielen intelektuálne potešenie, ale doslova zmení váš pohľad na svet a ukáže vám, že aj na pohľad obyčajné ­veci môžu byť vlastne malým prírodným zázrakom.
Čítať viac

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov


„Sme zrodení zo zeme, s láskou ju obrábame a ona nám na oplátku dáva všetko, čo potrebujeme. Keď zomrieme, vrátime sa do nej. Vlastne jej patríme.“

Brieždenie v Dženíne - Susan Abulhawová, 2013
Brieždenie v Dženíne
Susan Abulhawová