Cosmic Queries - Neil deGrasse Tyson, James Trefil, National Geographic Society, 2021

26,83 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Cosmic Queries - Neil deGrasse Tyson, James Trefil, National Geographic Society, 2021
Cosmic Queries - Neil deGrasse Tyson, James Trefil, National Geographic Society, 2021

Cosmic Queries

StarTalk's Guide to Who We Are, How We Got Here, and Where We're Going

In this thought-provoking follow-up to his acclaimed StarTalk book, uber astrophysicist Neil deGrasse Tyson tackles the world's most important philosophical questions about the... Čítať viac

Vydavateľstvo
National Geographic Society, 2021
Počet strán
312

In this thought-provoking follow-up to his acclaimed StarTalk book, uber astrophysicist Neil deGrasse Tyson tackles the world's most important philosophical questions about the universe with wit, wisdom, and cutting-edge science... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Angličtina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Ďalšie knižné vydania
Kozmické záhady - Neil deGrasse Tyson, James Trefil, Tatran, 2024
Pevná väzba s prebalom
Slovenčina, 2024
Na sklade > 5 ks
-2 %

29,39 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Ozveny starých kníh - Barbara Davis, AURORA, 2024

Viac o knihe

In this thought-provoking follow-up to his acclaimed StarTalk book, uber astrophysicist Neil deGrasse Tyson tackles the world's most important philosophical questions about the universe with wit, wisdom, and cutting-edge science.

For science geeks, space and physics nerds, and all who want to understand their place in the universe, this enlightening new book from Neil deGrasse Tyson offers a unique take on the mysteries and curiosities of the cosmos, building on rich material from his beloved StarTalk podcast.
In these illuminating pages, illustrated with dazzling photos and revealing graphics, Tyson and co-author James Trefil, a renowned physicist and science popularizer, take on the big questions that humanity has been posing for millennia—How did life begin? What is our place in the universe? Are we alone?—and provide answers based on the most current data, observations, and theories.

Populated with paradigm-shifting discoveries that help explain the building blocks of astrophysics, this relatable and entertaining book will engage and inspire readers of all ages, bring sophisticated concepts within reach, and offer a window into the complexities of the cosmos.

For all who loved National Geographic's StarTalk with Neil deGrasse Tyson, Cosmos: Possible Worlds, and Space Atlas, this new book will take them on more journeys into the wonders of the universe and beyond.
Čítať viac
Počet strán
312
Väzba
pevná väzba
Rozmer
152×229 mm
ISBN
1426221770
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
879547
Jazyk
angličtina
Pôvod
Spojené štáty
Vydavateľstvo
National Geographic Society
Pre koho
pre ženy, pre dospelých, pre mužov
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,3 / 5

3 hodnotenia

1
2
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

16

Megamilovníčka Stephena Kinga ktorá sa pri knihách rada bojí, smeje alebo plače, pokojne aj všetko v jednej. O knihách sa rada vykecávam aj na IG profile @tyrky.sova

Lenka Miklášová
Overený zákazník
5.4.2024
Musím vyzdvihnúť vizuálnu stránku, lebo to je vám tak kozmicky meteoricky nádherná kniha! Farebné fotografie, animácie, ilustrácie, proste obrázky na kvalitnom papieri z nej robia ozdobu knižnice.

Pri čítaní som zistila, že, po a. kvantová mechanika pre mňa fakt nie je cesta, po b. vesmír je príliš abstraktný na to aby som ho dokázala pochopiť, ale v tom som zajedno s vedcami, ktorí ho skúmajú, takže pohoda, a po c. koniec sveta nám hrozí každý deň asi 20x za hodinu, dobrú noc a sladké sny. No dobre, to som trochu prehnala, každopádne, život je vec krehká a keď ho ešte namiesto titánového trezora len tak pohodíte vo vesmíre, katastrofa je na spadnutie. Najlepšie sa mi čítali kapitoly práve o vzniku (a zániku) života.

Kozmické záhady sú nepochybne fascinujúcim čítaním, no napriek autorovej očividnej snahe priblížiť tému čo najširšiemu publiku, ja som sa miestami fakt nechytala. Obávam sa, že zrejme nebudem najžiarivejšou hviezdou v galaxii, ale v tej zmäti atómov, protónov, elektrónov, hmoty, antihmoty a čo s čím interaguje alebo neinteraguje a čo je ako nabité a zabité som bola stratená ako neutríno v hadrónovom urýchľovači. Ak už máte o fungovaní kozmu dačo naštudované, budete túto knihu milovať, ale nováčik ako ja (alebo biely trpaslík ako ja) sa pri niektorých častiach dosť natrápi.
Čítať viac

Autori

Čítať viac

„Some infinities are bigger than other infinities.“