Blízka budúcnosť - Anna Kiliánová, Koloman Kertész Bagala, 2020

10,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Blízka budúcnosť

Ak by sa k tejto knihe podávala hudba, bol by to určite Duke Ellington! Ak chcete vedieť ako sa môžu objaviť vrany v záchodovej mise, alebo prečo šľapal Gérard Depardieu kapustu... Čítať viac

Vydavateľstvo
Koloman Kertész Bagala, 2020
128 strán
2-3 hodiny čítania

Ak by sa k tejto knihe podávala hudba, bol by to určite Duke Ellington! Ak chcete vedieť ako sa môžu objaviť vrany v záchodovej mise, alebo prečo šľapal Gérard Depardieu kapustu vo vani, pustite si platňu na gramofóne a začnite čítať... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

10,00 €

Na sklade 1 ks
Posielame ihneď

Dostupné v 9 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Tomáš Forró: Spev sirén. Absynt, 2024
Blízka budúcnosť - Anna Kiliánová, Koloman Kertész Bagala, 2020
10,00 €

Viac o knihe

Ak by sa k tejto knihe podávala hudba, bol by to určite Duke Ellington! Ak chcete vedieť ako sa môžu objaviť vrany v záchodovej mise, alebo prečo šľapal Gérard Depardieu kapustu vo vani, pustite si platňu na gramofóne a začnite čítať. Brilantne napísané poviedky plné absurdných situácii a neočakaných koncov Vás okamžite prenesú do surrealistického sveta. (Uršuľa Kovalyk, spisovateľka)

O AUTORKE

Anna Kiliánová (1981) sa narodila v Brezne. V Bratislave vyštudovala fyziku. Niekoľko rokov žila vo francúzskom Lille, kde začala písať. Prvýkrát sa literárne predstavila ako finalistka súťaže Poviedka 2009 a niekoľko krátkych próz publikovala v literárnej prílohe denníka Pravda. Vyšla jej kniha poviedok Žena z cigaretového papiera a detská kniha Obed s drakom. Napísala scenár k jednej z poviedok filmu Intrigy. Žije v Bratislave, má dve deti. Živí sa matematikou a programovaním AI.

V najnovšej knihe BÍZKA BUDÚCNOSŤ je deväť poviedok vychádzajúcich z absurdných životných situácií a skúseností. Knihu ilustrovala Andrea Rošková.

UKÁŽKY Z KNIHY

Deti to nesú horšie, ako som myslela. Často nariekajú. Nechcú ísť do školy, potom zase späť domov. Úplne sa prestali hrať na prednom dvorčeku, len sa meravo pozerajú do jedla alebo z okna na stromy. Na Vianoce som im nakúpila nezmyselné množstvo darčekov. Zobrala som si pôžičku, minula tisíce libier. Len pre veci, ktoré sa im páčia, ale nepotrebujú ich. Raz sa s nimi pohrajú a odložia do skrine. Vždy keď padnú prízemné mrazy, chodia sa pozerať, ako manžel s tvárou zaborenou do trávnika kŕčovito kmitá nohami. Kupujem im ďalšie nezmysly. V dome sa hromadia skrine. Skrine a veci všade okolo nás. Prestávam vidieť východisko. Pevný bod, okolo ktorého by sa dal vybudovať skutočný domov, rodina. O to ťažšie sa udržiava spoločný život. Deti, obed! Často nevedia, za ktorou skriňou je zvyšok jedálne. Nedokážem do nášho úbohého života vniesť trochu svetla. Vyzerá ako nekonečné bludisko plné nepotrebných vecí, bez svetla na konci chodby. Mám z toho v hlave zmätok. V piatok sa stratil Japp, ale už v utorok sme zistili, že sa zabýval za skriňou na záchode, aby si zabezpečil prísun vody. Šikovný chlapec. (str. 49)

Bolo to dávno. Zbalil ma na Francúzskej riviére. Kde inde. Mala som na sebe úpletové plavky od mojej sestry. Ale iba raz. Vychádzala som z vody. Natiahli sa až po kolená. Pohľady sa znechutene odvrátili bokom. Mladé žabky sa dusili od smiechu. Hanbila som sa, ramienka mi ledva zakrývali prsia. A on mi pomohol. Zachoval sa ako džentlmen, ako správny chlap. Daroval mi župan. Osvojila som si ho. Uviazala som sa mu na nohu. Expandovala mu do života. Prvú kyticu ruží, ktorú mi daroval, som zožrala. Len tak zo srandy. Veľmi sa mu to páčilo. Vraj Francúzky nemajú zmysel pre humor. (str. 71)
Čítať viac
Počet strán
128
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
131×198 mm
Hmotnosť
160 g
ISBN
9788089973392
Rok vydania
2020
Naše katalógové číslo
822349
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Koloman Kertész Bagala
Ostatné
s podporou FPU
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Lukáš Cabala
Overený zákazník
26.9.2021
nevšedné
Kiliánová je pre mňa sviežim spestrením slovenskej prózy, teším sa, čo prinesie ďalej. Mám rád jej poviedky z oboch knižných zbierok Čítať viac

„Prečo každý, kto prestal byť tínedžerom, automaticky mávne rukou nad všetkým čo vtedy cítil? Koho zaujíma, že z toho vyrastie? Bolestné a euforické dní, keď to človek prežíva, preto nie sú o nič menej skutočné. Skutočne je to čo sa odohráva teraz. “