Aktualizácia I/3 2020 – finančná správa, cestovné náhrady - Kolektív autorov, Poradca s.r.o., 2020

4,50 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Aktualizácia I/3 2020 – finančná správa, cestovné náhrady

opatrenia proti koronavírusu

  • Autorský kolektív

V reakcii na aktuálnu situáciu prinášame novelizované úplné znenia zákonov. Právne úpravy sa týkajú mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti, finančnej správy a cestovných... Čítať viac

Séria
Aktualizácie 2020
Vydavateľstvo
Poradca s.r.o., 2020
Počet strán
160

V reakcii na aktuálnu situáciu prinášame novelizované úplné znenia zákonov. Právne úpravy sa týkajú mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti, finančnej správy a cestovných náhrad. Zmeny v zákonov sú v texte prehľadne vyznačené... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v jednej knižnici. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Kníhkupectvo splnených snov - Jenny Colgan, Metafora, 2024

Viac o knihe

V reakcii na aktuálnu situáciu prinášame novelizované úplné znenia zákonov. Právne úpravy sa týkajú mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti, finančnej správy a cestovných náhrad. Zmeny v zákonov sú v texte prehľadne vyznačené.

Titul obsahuje úplné znenia zákonov po ostatnej novele:
- Zákon o mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti
- Zákon finančnej správe
- Zákon o cestovných náhradách

Cieľom novely zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 67/2020 Z. z. o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19 je rozšíriť finančné opatrenia na zmiernenie vplyvov koronakrízy o ďalšie opatrenie, ktorým je finančná pomoc na zabezpečenie likvidity malých, stredných a veľkých podnikov.
Prijať takéto opatrenie umožňuje Dočasný rámec pre opatrenia štátnej pomoci na podporu hospodárstva v súčasnej situácii spôsobenej nákazou COVID-19, schválený Európskou komisiou (EK). Pôjde o pomoc v podobe záruk a úverov poskytovaných prostredníctvom úverových inštitúcií.
Vzhľadom na to, že schválením tejto právnej úpravy sa zabezpečí prístup pre všetky typy podnikov k zvýhodnenému financovaniu (prístup k likvidite), návrh zákona bude mať pozitívny vplyv na podnikateľské prostredie. Poskytnutie verejných záruk za úvery poskytnuté komerčnými bankami môže mať čiastočne negatívne vplyvy na rozpočet verejnej správy, avšak len v prípade, že niektoré úvery zlyhajú a dôjde k plneniu záruky, pričom časť z týchto vplyvov bude krytá z Európskych štrukturálnych a investičných fondov. Z týchto dôvodov tieto vplyvy nie je možné v doložke vplyvov exaktne vyčísliť. Prijatie zákona nemá vplyvy na manželstvo, rodičovstvo a rodinu, nemá sociálne vplyvy, vplyvy na životné prostredie, na informatizáciu spoločnosti ani na služby verejnej správy pre občana.
Z dôvodu prijímania opatrení na zastavenie šírenia pandémie boli prerušené konania o uložení odvodu, penále a pokuty za porušenie finančnej disciplíny. Návrhom sa reaguje na vykonané opatrenia a ich postupné uvoľňovanie, ktoré umožňujú správnym orgánom pokračovanie v prerušených konaniach. Navrhuje sa pokračovať v prerušených konaniach o uložení odvodu, penále a pokuty za porušenie finančnej disciplíny v dopredu ustanovenom termíne, čím sa umožní pripraviť správne orgány na pokračovanie v prerušených konaniach o uložení sankcií za porušenie finančnej disciplíny.
Čítať viac
Počet strán
160
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
150×210 mm
Hmotnosť
123 g
ISBN
9771335612190
Rok vydania
2020
Edícia
Aktualizácie
Naše katalógové číslo
757337
Jazyk
slovenčina
Séria
Aktualizácie 2020
Vydavateľstvo
Poradca s.r.o.
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

„V živote nejde o to ako prežiť búrku, ale ako tancovať v daždi.“

Rychle a nespoutaně - Kristy Bromberg, 2016
Rychle a nespoutaně
Kristy Bromberg