Karamela - Peter Zeman, inspira publishing, 2019

3,81 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Karamela - Peter Zeman, inspira publishing, 2019
Karamela - Peter Zeman, inspira publishing, 2019

Karamela

Dej tohto príbehu, čiastočne inšpirovaného skutočnými udalosťami, vás vtiahne do hlavného mesta našej krajiny a neskôr aj za jej hranice. A za hranice, nielen štátne, ale najmä... Čítať viac

Vydavateľstvo
inspira publishing, 2019
304 strán
4-5 hodín čítania

Dej tohto príbehu, čiastočne inšpirovaného skutočnými udalosťami, vás vtiahne do hlavného mesta našej krajiny a neskôr aj za jej hranice. A za hranice, nielen štátne, ale najmä tie morálne a zákonné, siahajú aj prípady nelegálnych adopcií... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina
4,00 €

3,81 €

-5 %
U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 2 – 3 dní

Dostupné v 24 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Cestujúci - Ulrich Alexander Boschwitz, Absynt, 2024
Karamela - Peter Zeman, inspira publishing, 2019
3,81 €

Viac o knihe

Dej tohto príbehu, čiastočne inšpirovaného skutočnými udalosťami, vás vtiahne do hlavného mesta našej krajiny a neskôr aj za jej hranice. A za hranice, nielen štátne, ale najmä tie morálne a zákonné, siahajú aj prípady nelegálnych adopcií. Peter Reichel je hovorcom štátnej inštitúcie, ktorá má v kompetencii práve túto problematiku.Tragické prípady a osudy týraných detí, roztrieštených detských dušičiek, ktoré sa neraz stávajú iba bezbrannými rukojemníkmi a obeťami, nezriedka i tovarom,sú tak počas niekoľkých rokov súčasťou jeho života. Jednou nohou však vkročí aj do pokriveného sveta plného korupcie a nekalých praktík, v ktorom vládnu peniaze a moc. Jeho osobný život bez kúska anonymity je od ideálu na míle vzdialený, a tak sa jeho obľúbeným a verným spoločníkom stáva alkohol. Komplikovaný milenecký vzťah s asistentkou, ako aj ďalšie osobné či pracovné problémy ho však doženú k radikálnemu rozhodnutiu. Začína odznova, úplne od nuly, dokonca aj v inej krajine, ale zato s čistou mysľou a odhodlaním, zatiaľ však netušiac, že ho ešte dostihnú následky minulosti. Jeho život nakoniec predsa len dostane zmysel. Ten však bude úplne iný, než aký by očakával…
Čítať viac
Počet strán
304
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
110×185 mm
Hmotnosť
294 g
ISBN
9788099949004
Rok vydania
2019
Naše katalógové číslo
693885
Vydanie
1
Štýl
psychologický, filozofický, duchovný
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
inspira publishing
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Kúpte spolu
Karamela - Peter Zeman, inspira publishing, 2019
Macocha - Tatiana Michalková, Edita Návratková, inspira publishing, 2019
8,81 €

Hodnotenia

4,7 / 5

3 hodnotenia

2
1
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

27.8.2020
Skutočnosť? Fikcia?
Nevedela som, čo môžem od knihy očakávať, pretože anotácia hovorí o vážnych témach.
Týranie detí by som rozdýchavala veľmi ťažko a akékoľvek nekalé praktiky, ktoré sú spomínané v knihe, žiaľ neustále ovládajú nie len Bratislavu, v ktorej sa všetko začalo, ale aj celý svet. Inšpirácia skutočnými udalosťami tu zohrala nemalú úlohu. Do akej miery však ide o fikciu? Absolútne neviem posúdiť. Autorovi som to ale celé uverila a namotala sa na svet na hrane morálky a zákona.
Celý príbeh je rozdelený do troch častí. Prvá začala v mieste, z ktorého som mala zimomriavky a ktorá zaručene zaujala. Trochu som v nej síce plávala a hľadala pevný bod. Marili mi to príliš kvetnaté opisy a občas až veľmi odborné pomenovania.
Nájdu sa tu ale aj úsmevné pasáže, ideálne na odľahčenie dusivej atmosféry.
V druhej a tretej časti som nadobudla pevnú pôdu pod nohami a užívala si každú stranu.
Autor ma dokázal aj odlákať
z cesty vďaka kapitolám, ktoré dali zmysel až postupom času a to sa mi na tom páčilo.
Vystavaný a vystupňovaný dej bol úplne ideálne.
Nechcem nazývať ľúbostný/milenecký vzťah hlavnej postavy Petra s kolegyňou Miou romantickou linkou, ale svojským a zvláštnym spôsobom tu je a jej vývoj bol prinajmenšom zaujímavý.
Čítať viac
26.4.2020
Ja vždy tvrdím, že od knihy nikdy nič neočakávam. Ani pri tejto som nemala očakávania,ale dosť som sa obávala príbehu týrania a obchodovania s deťmi. Ako matka neviem, či by som niečo také dokázala čítať a byť pri tom 'v pohode'. Našťastie pre mňa, žiadny príbeh o mučení a hroznom utrpení detí sa nekonal. Ufff.

Príbeh je inšpirovaný skutočnými udalosťami,no nakoľko je v príbehu spomenutá realita a v akej miere zapracovala autorova fantázia,to ja nechám na posúdení každého čitateľa. Ja osobne som verila každému slovu, ktoré mi pán Zeman predostrel.

Hlavnou postavou knihy je Peter Reichel, zabezpečený, mladý, sympatický hovorca úradu, ktorý má na starosti zanedbávané a týrané deti. V pozadí príbehu, môžeme sledovať rôzne prípady, ktoré jednoznačne súviseli s autorovou prácou hovorcu, pretože podobnosť spomenutých káuz, predpokladám, veľa ľudí zaregistrovalo. Dej sa odohráva najmä situáciami a životom hlavného hrdinu. Jeho psychické vypätie z práce, neopätovaná láska mladej kolegyne Mie a malé polienka prikladajúce do ohňa komplikácií v práci zlyhávaním ľudského faktora a ľahostajnosti niektorých zamestnancov k práci, ktorú majú na starosti, týkajúcej sa podaných podnetov na prešetrenie starostlivosti o deti. Peter sa rozhodne funkciu hovorcu opustit s hrdosťou. Práve tu sa podľa mňa celý príbeh len začína. Veľmi mi imponuje, že Reichel,napriek tomu ako sa k nemu zachovali nadriadení a niektorí spolupracovníci,zostal loajálny voči bývalému zamestnávateľovi, bol odhodlaný, neštítil sa žiadnej práce a rozhodne mu nechýbala trpezlivosť a veľké srdce na pravom mieste. Záver knihy bol predvídateľný,presne taký, aký som si priala.
Čítať viac

Kúpte spolu
Karamela - Peter Zeman, inspira publishing, 2019
Macocha - Tatiana Michalková, Edita Návratková, inspira publishing, 2019
8,81 €

„Všetko vždy funguje, keď si naplno uvedomuješ, čo chceš dosiahnuť.“