Konzervativní revoluce - Andrej Duhan, Books & Pipes, 2022

13,54 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Konzervativní revoluce - Andrej Duhan, Books & Pipes, 2022
Konzervativní revoluce - Andrej Duhan, Books & Pipes, 2022

Konzervativní revoluce

Ideové základy nové konzervativní pravice

Konzervatismus je na Západě v krizi. Za posledních třicet let se obsahově vyprázdnil a do značné míry se zpronevěřil svým fundamentům. Nechal se kolonizovat liberalismem či... Čítať viac

Vydavateľstvo
Books & Pipes, 2022
Počet strán
256

Konzervatismus je na Západě v krizi. Za posledních třicet let se obsahově vyprázdnil a do značné míry se zpronevěřil svým fundamentům. Nechal se kolonizovat liberalismem či přímo libertariánstvím. Mnozí konzervativci přejali liberální pojetí... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Čeština
16,45 €

13,54 €

-18 %
U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 15 – 20 dní

Dostupné v troch knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Šach a mat - Ali Hazelwood, CooBoo SK, 2024
Konzervativní revoluce - Andrej Duhan, Books & Pipes, 2022
13,54 €

Viac o knihe

Konzervatismus je na Západě v krizi. Za posledních třicet let se obsahově vyprázdnil a do značné míry se zpronevěřil svým fundamentům. Nechal se kolonizovat liberalismem či přímo libertariánstvím. Mnozí konzervativci přejali liberální pojetí svobody a pod vlivem neoliberalismu z konzervatismu učinili ideologii povyšující ekonomickou efektivitu a globalizaci nade vše.

Konzervatismus se stal hlasatelem neomezeného volného trhu, maximalizace efektivity a vypjatého individualismu. Ovládla jej víra, že každé politické rozhodnutí je ekonomické rozhodnutí, že trh vyřeší vše a že posláním konzervatismu je pouze maximalizovat individuální volbu.

Jakýkoliv důraz na společnost, společenskou odpovědnost a nemateriální hodnoty byl vysmíván jako levičáctví. Kulturu i morálku, kolem čehož je společnost postavena, konzervativci redukovali na ryze osobní volbu a zájem. Vytvořili tak hodnotové vakuum, které levice s radostí zaplnila.

Tato kniha je výzvou k tomu, abychom si uvědomili základní fundamenty konzervatismu a jak je v současných podmínkách uplatnit. Svět se změnil, a konzervatismus se proto musí adaptovat, opustit stará dogmata a nově definovat svou roli pro dnešek.
Čítať viac
Počet strán
256
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
130×200 mm
Hmotnosť
342 g
ISBN
9788074852466
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1396241
Jazyk
čeština
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
Books & Pipes
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

5
Cesta do neslobody - Timothy Snyder, 2018
Práve čítam
Cesta do neslobody

Zaujímam sa o históriu (najmä dejiny anglofónnych krajín, svetové a moderné dejiny), súčasné dianie, politiku, šport a aj náboženstvo.

Andrej Janoťák
Overený nákup
20.7.2023
ďalšie polemizovanie o chorobách dnešnej postmodernej doby
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Autor dobre zhrnul akutálne problémy pravicovej a konzeravtívnej politiky ako aj dôvody, prečo sa útočí na tradičné hodnoty a dedičstvo západnej civilizácie. Neponúka však iba diagnózu, ale aj možnú "liečbu", pričom orientácia na ekonomiku voľného trhu nie je to, čím by konzervatívci nejako mohli ohúriť a zvrátiť súčasnú progresívnu ideologizáciu verejného priestoru (s ktorou tiež osobne nesúhlasím). Je potrebné zamerať sa na kulútru a byť vytrvalý. Autor možno neprináša nejaké originálne závery, s ktorými by nepracovali konzervatívni polemici v západnej Európe, ale vysoko hodnotím základnú tézu knihy, jej spracovanie a štýl. Čítať viac

„Existuje teória, ktorá tvrdí, že ak raz niekto zistí, prečo a načo presne je vesmír, ten sa okamžite vyparí a nahradí ho niečo ešte oveľa bizardnejšie a nevysvetliteľnejšie. Existuje aj druhá teória, ktorá tvrdí, že sa to už stalo. “