Lepšia verzia seba - Ivona Pekárková, BRAK, 2019

10,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Lepšia verzia seba - Ivona Pekárková, BRAK, 2019
Lepšia verzia seba - Ivona Pekárková, BRAK, 2019

Lepšia verzia seba

Zbierka Lepšia verzia seba poetky Ivony Pekárkovej (*1988), ktorá v roku 2013 zvíťazila v renomovanej súťaži Básne a získala cenu publika na European Poetical Tournament v... Čítať viac

Vydavateľstvo
BRAK, 2019
Počet strán
80

Zbierka Lepšia verzia seba poetky Ivony Pekárkovej (*1988), ktorá v roku 2013 zvíťazila v renomovanej súťaži Básne a získala cenu publika na European Poetical Tournament v Sarajeve, je nemilosrdnou, vtipnou a sofistikovanou analýzou každodennosti ... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

10,00 €

U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 4 – 5 dní

Dostupné v 12 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Slzotvorca - Čierna ruža - Erin Doom, Cosmopolis, 2024
Lepšia verzia seba - Ivona Pekárková, BRAK, 2019
10,00 €

Viac o knihe

Zbierka Lepšia verzia seba poetky Ivony Pekárkovej (*1988), ktorá v roku 2013 zvíťazila v renomovanej súťaži Básne a získala cenu publika na European Poetical Tournament v Sarajeve, je nemilosrdnou, vtipnou a sofistikovanou analýzou každodennosti – autorkine básne sa dotýkajú tém od medziľudských vzťahov cez populárnu kultúru a konzum až po literárnu kritiku. S charakteristickým subtílnym humorom Pekárková dekonštruuje bežné, dôverne známe situácie a subverzívne rozkrýva podstatu príbehov, prostredníctvom ktorých hovoríme a uvažujeme o svete aj sebe samých.
Čítať viac
Počet strán
80
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
105×148 mm
Hmotnosť
90 g
ISBN
9788089921225
Rok vydania
2019
Edícia
Lentikular
Naše katalógové číslo
623649
Štýl
filozofický, psychologický
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Slovensko
Vydavateľstvo
BRAK
Pre koho
pre ženy
Ostatné
s podporou FPU
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

3,5 / 5

4 hodnotenia

2
0
1
0
1

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

peter
Neoverený nákup
20.8.2022
Ja tú Lepšiu verziu seba skrátka môžem
V Lepšej verzii seba rozoberá pani P. pomerne drsným, ale mimoriadne zábavným spôsobom motívy (ne)úspechu, potenciálu, priemernosti, vzťahov a spotrebiteľstva vo svetle elitárskych naratívov. Koná tak na pôdoryse opisu jednotlivca stojaceho zoči-voči internalizovaným spoločenským očakávaniam - od seba, od okolia a od blízkych. Zbierka ponúka viacero pestro rezonujúcich mini-cyklov. Za mňa 5 z 5, bavil som sa od začiatku do konca. Čítať viac
39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
25.11.2021
Súčasná poézia
Zbierka súčasnej poézie mladej autorky v sebe ukrýva úvahové básne o živote, ktoré sú humorné, sarkastické a pravdivé. Sú písané jednoduchým štýlom, ale pri viacerých veršoch, nie typických, si poviete: ,,Veď je to pravda."
Chceli by ste byť lepšou verziou seba samého? Či a ako sa to podarilo Petrovi, to sa dočítate v tejto útlej knižôčke skôr epických básní. Práve verše o ňom sa mi páčili najviac a ešte o futbale, ktorej báseň poňala autorka veľmi originálne a zakomponovala ho do jedného z Listov Korintským.
Mne sa síce nepáčili všetky básne, ale autorkina poetická tvorba mi je bližšia, než napríklad Rupi Kaur. Musím ešte veľmi vyzdvihnúť úžasnú obálku knižky, ktorá má na titulke premenlivé obrázky. Dúfam, že je to trošku vidieť na fotkách.
Ja túto zbierku odporúčam prečítať, rada by som poznala aj váš názor, ktorá báseň sa vám páči.
Čítať viac

„Víra v budoucnost - to je pochybná ctnost, nemyslíš? Něco stejně pošetilého jako stavět modely lodí do lahví. Víš, jak to myslím - obdivuhodné, ale trochu z toho naskakuje husí kůže. “

Domov na konci světa - Michael Cunningham, 2013
Domov na konci světa
Michael Cunningham