Medveď a šepot vetra - Marianne Dubuc, Stonožka, 2022

11,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Medveď a šepot vetra

Dojímavý príbeh plný poézie o odvahe objavovať a začínať odznova. Medveď mal pekný domček. Trávil čas s priateľmi a sedával vo svojom obľúbenom kresle. Mal príjemný život. To... Čítať viac

Vek
3+
Vydavateľstvo
Stonožka, 2022
72 strán
1 hodina čítania

Dojímavý príbeh plný poézie o odvahe objavovať a začínať odznova. Medveď mal pekný domček. Trávil čas s priateľmi a sedával vo svojom obľúbenom kresle. Mal príjemný život. To však bolo pred veľkou zmenou. Jedného rána mu závan vetra našepká, že... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

11,90 €

U dodávateľa > 5 ks
Posielame do 2 – 3 dní

Dostupné v 26 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Lastovičie leto - Kristy Woodson Harvey, DOT., 2024
Medveď a šepot vetra - Marianne Dubuc, Stonožka, 2022
11,90 €

Viac o knihe

Dojímavý príbeh plný poézie o odvahe objavovať a začínať odznova

Medveď mal pekný domček. Trávil čas s priateľmi a sedával vo svojom obľúbenom kresle. Mal príjemný život. To však bolo pred veľkou zmenou. Jedného rána mu závan vetra našepká, že nastal čas opustiť domov. Medveď sa vydá na cestu, no nepozná jej cieľ. Občas sa cíti veľmi osamelý a inokedy slobodný ako vietor. Cesty ho zavedú k čistinke, kde stretne nového priateľa. No veľmi rýchlo zistí, že musí pokračovať ďalej. Opäť sa vydá na potulky a cestou sa stratí. Prichádza búrka, preto sa rozhodne skryť a čakať. Takto ho nájde zvedavá myška Mimi, ktorá ho upokojí a rozveselí. Medveď spolu s ňou objavuje čarovné údolie. Nájde tu napokon svoj nový domov alebo sa opäť vydá na cestu?

Nežná kniha o odvahe opustiť domov, objavovať svet, nechať sa viesť do neznáma a hľadať nové priateľstvá a väzby.

Čítať viac
Originálny názov
Ours et le murmure du vent
Počet strán
72
Väzba
pevná väzba
Rozmer
190×240 mm
Hmotnosť
479 g
ISBN
9788055183251
Rok vydania
2022
Vekové odporúčanie
3+
Naše katalógové číslo
1457647
Vydanie
1
Štýl
dobrodružný
Jazyk
slovenčina
Preklad
Pôvod
Francúzsko
Vydavateľstvo
Stonožka
Pre koho
pre deti
Ostatné
Krajina čitateľov
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,8 / 5

5 hodnotení

4
1
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

4.9.2022
Zmena a nové začiatky sú fajn, aj keď treba na ne kus odvahy
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
Zmena a nové začiatky sú fajn, aj keď treba na ne kus odvahy, hovorí krásna nová knižka MEDVEĎ A ŠEPOT VETRA od kanadskej mladej autorky Marianne Dubuc. Príde mi ako pekné prirovnanie pre deti, ak ich v živote čakajú nejaké veľké zmeny - napríklad taký nástup do školy, sťahovanie, zmena kolektívu…

Medveď má všetko - pekný dom, milých priateľov, s ktorými si vypekajú čerešňové koláče… no jedného dňa mu vietor pošepne, že je čas odísť. Medveď opustí svoj pohodlný, bezpečný život a vydá sa na cestu do neznáma. Na cestu, ktorá je plná nových zaujímavých vecí, poznatkov, kamarátstiev… ale aj strachu, nebezpečenstva, pochybností. Rozhodol sa správne? Je lepšie vytrvať v svojom pohodlí a nič nemeniť, alebo nazbierať odvahu a urobiť krok do neznáma?

Obrázkové príbehy od Marianne Dubuc u nás doma milujeme a rozširujeme si ich zbierku aj dávno po tom, čo z nich deti vyrástli. Úplne naj je pre nás knižka, ktorá vyšla ešte v češtine - Já nejsem tvoje maminka - kde sa veverička stane nechcene mamou bieleho malého tvora, ktorý sa jej nečakane objaví na prahu domu. No nemenej krásna je Na vrchol kopca, o starnutí a kolobehu života, či Lev a vtáčik o silnom pute priateľstva.

Tak ako všetky jej knižky, aj túto odporúčam buď pre vek cca 4+ na spoločné čítanie, alebo ako ideálnu knižku na prvé samostatné čítanie / rozčítanie, keďže príbeh je obsahovo zaujímavý aj pre 6-7 ročné deti.
Čítať viac
Martin Krchňák
Overený nákup
25.8.2022
Krásne
Príjemný bežný príbeh zo života krásne podaný. Reflektuje túžby jednotlivca na zmenu a jeho cestu.
Moja tretia kniha od autorky a rovnako dobrá.
Čítať viac
2.6.2022
Tento príspevok prezrádza dôležité momenty deja, preto je skrytý, aby sme Vám nepokazili pôžitok z čítania.
V domčeku, so svojimi priateľmi, pri vychutnávaní jahodového koláča, prežíva medveď nádherné obdobie svojho života. Zrazu zatúži po zmene. Tento pocit príde len tak, z ničoho - nič. A náš medveď?
Ten sa vyberie novému dobrodružstvu v ústrety! Ešte netuší, že zažije voľnosť - ale aj samotu. Po dlhom putovaní natrafí, na malej čistinke, na útulnú chalúpku. Býva v nej zajac. Spriatelia sa a istý čas u neho náš medveď pobudne. Ale opäť pocíti, že tam, jednoducho, nepatrí. Rozhodne sa putovať ďalej. Po tom, čo ho zastihne silná búrka, ju schúlený, pod stromom, prečká. Ráno naňho čaká veľké prekvapenie, zmeniace jeho doterajší život.
Citlivý príbeh o tom, čo všetko môže, jedna zmena, priniesť do života každému z nás. Nechajte si aj vy vetrom zašepkať príbeh o odvahe a zmene. Bude to šepkanie opojné, uchu lahodiace, mysli príjemné a srdcu blízke. Inšpirujte sa a vydajte sa spolu, s našim hlavným hrdinom, na túto cestu - plnú nádeje, ale aj pochybností a mnohých rozhodnutí.
Čítať viac

„Člověk buď umí být šťastný, nebo to prostě neumí. Jestli nejsem šťastná teď a tady, je chyba ve mně a nebudu šťastná ani nikde jinde. “

Slepá mapa - Alena Mornštajnová, 2018
Slepá mapa
Alena Mornštajnová