The Night Bus Hero - Onjali Q. Rauf, Orion, 2020

9,68 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
The Night Bus Hero - Onjali Q. Rauf, Orion, 2020
The Night Bus Hero - Onjali Q. Rauf, Orion, 2020

The Night Bus Hero

From Onjali Q. Rauf, the award-winning and best-selling author of The Boy at the Back of the Class, comes another incredible story, told with humour and heart... Čítať viac

Vek
14+
Vydavateľstvo
Orion, 2020
304 strán
4-5 hodín čítania

From Onjali Q. Rauf, the award-winning and best-selling author of The Boy at the Back of the Class, comes another incredible story, told with humour and heart... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Angličtina
9,95 €

9,68 €

-3 %
Na objednávku
Dodanie môže trvať viac ako 30 dní
Ďalšie knižné vydania
Hrdina z nočného autobusu - Onjali Q. Raúf, Absynt, 2023
Brožovaná väzba
Slovenčina, 2023
Na sklade 4 ks

17,90 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Rozhovory o vesmíre - Norbert Werner, Samuel Kováčik, N Press, 2024
The Night Bus Hero - Onjali Q. Rauf, Orion, 2020
9,68 €

Viac o knihe

From Onjali Q. Rauf, the award-winning and best-selling author of The Boy at the Back of the Class, comes another incredible story, told with humour and heart.

'The boy's an absolute menace.'
'He's a bully. A lost cause!'
'Why can't he be more like his sister?'


I've been getting into trouble for as long I can remember. Usually I don't mind 'cos some of my best, most brilliant ideas have come from sitting in detention. But recently it feels like no one believes me about anything - even when I'm telling the truth! And it's only gotten worse since I played a prank on the old man who lives in the park. Everyone thinks I'm just a bully. They don't believe I could be a hero. But I'm going to prove them all wrong...

Told from the perspective of a bully, this book explores themes of bullying and homelessness, while celebrating kindness, friendship and the potential everyone has to change for the good.
Čítať viac
Počet strán
304
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
198×129 mm
Hmotnosť
262 g
Rok vydania
2020
Vekové odporúčanie
14+
Naše katalógové číslo
789057
Štýl
dobrodružný
Jazyk
angličtina
Pôvod
Spojené kráľovstvo
Vydavateľstvo
Orion
Pre koho
pre deti a mládež
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie Martinusákov

Príbeh, ktorý nás zaujímavým dejom oboznamuje s témou bezdomovectva, ktorá je v detských knihách zriedkavá. Sú tu vykreslené stereotypy a predsudky, ktoré máme voči ľuďom bez domova, nečakané priateľstvá a prejav láskavosti. Zároveň sledujeme progres hlavného hrdinu, Hektora, ktorý šikanuje celé svoje okolie. Pod tlakom okolností sa však mení a vy si nenechajte ujsť zmenu jeho správania.
Kniha by mohla byť dobrým podnetom na debatu v škole.

Čítať viac

Recenzie čitateľov

39

Som mama malej slečny, s ktorou rady čítame. Snažím sa na IG písať svoj názor na mnou čítané knihy formou recenzií. Pri knihách si výborne oddýchnem, len keby toho času bolo viac :)

Beáta Kiselová Bileková
Overený zákazník
8.1.2024
Výborný príbeh
Hector je desaťročný chlapec, ktorý rád šikanuje slabších i svoje okolie a dokonca si vystrelí aj z bezdomovca Thomasa. Keď v meste dôjde ku krádežiam, všetko bude smerovať k tomu, že to spáchali bezdomovci a Hector dokonca zvalí vinu na Thomasa. Keď však zistí, že sa mýlil, nikto mu už nebude veriť, veď kto by už veril takému neporiadnemu chlapcovi? Jemu neostane nič iné, len všetkých presvedčiť o pravde, Thomasovej nevine a skamarátiť sa so šikovnou Mei-Li a Mačacou ženou. A kto je vlastne hrdinom z nočného autobusu? To si už prečítajte sami.
Zo všetkých kníh, ktoré som z edície Mladý Absynt prečítala, si ma zatiaľ táto získala najviac. Venuje sa vážnym témam, akými sú šikanovanie a bezdomovectvo. Na základe veľmi pekného a pútavého príbehu poukazuje autorka na to, že i tí ľudia, ktorí nekonajú najlepšie, si môžu priznať chyby, vstúpiť si do svedomia a napraviť sa k lepšiemu. Taktiež nie každý, kto je bezdomovec, musí byť grázel. Človek nikdy nevie, aký je osud a minulosť toho druhého. Treba počúvať, mať oči otvorené a prípadne podať pomocnú ruku. Autorka napísala príbeh veľmi pútavo, s humorom, dynamicky, ale citlivo a miestami emotívne. Kniha sa odporúča od 9 rokov a podľa mňa by si ju malo prečítať čo najviac ľudí. Na jej konci sa nachádza príloha so zaujímavými a užitočnými informáciami. Vrelo túto knihu odporúčam, je ozaj výborná.
Čítať viac

„V Prahe a ešte na niektorých iných miestach som sa naučil byť sám. Byť sám sebou som sa doteraz nenaučil. Sám viem byť aj v dlhom rade na kapry. Ide to bez námahy, nemusím sa na to ani sústredí - pokiaľ si ma nevšímajú, na množstve ľudí okolo nezáleží. No na to, aby sme boli sami sebou, potrebujeme druhých.“

RAJc je preč - Pavel Vilikovský, 2018
RAJc je preč
Pavel Vilikovský