Modernizmus v pohybe - Michal Habaj, Dana Hučková (Editor), VEDA, 2019

19,55 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Modernizmus v pohybe - Michal Habaj, Dana Hučková (Editor), VEDA, 2019
Modernizmus v pohybe - Michal Habaj, Dana Hučková (Editor), VEDA, 2019

Modernizmus v pohybe

Kolektívna monografia sa zameriava na výskum modernizmu v slovenskej literatúre prvej polovice 20. storočia. Prostredníctvom výberových okruhov mapuje spôsoby, akými dobová... Čítať viac

Vydavateľstvo
VEDA, 2019
Počet strán
432

Kolektívna monografia sa zameriava na výskum modernizmu v slovenskej literatúre prvej polovice 20. storočia. Prostredníctvom výberových okruhov mapuje spôsoby, akými dobová literatúra v rôznych dekádach a kultúrno-spoločenských kontextoch... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina

19,55 €

U dodávateľa
Posielame do 8 – 13 dní

Dostupné v 12 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Rozhovory o vesmíre - Norbert Werner, Samuel Kováčik, N Press, 2024

Viac o knihe

Kolektívna monografia sa zameriava na výskum modernizmu v slovenskej literatúre prvej polovice 20. storočia. Prostredníctvom výberových okruhov mapuje spôsoby, akými dobová literatúra v rôznych dekádach a kultúrno-spoločenských kontextoch implantovala do svojho organizmu volanie po modernosti. Publikácia je členená na dva oddiely – I. Premeny a inovácie, II. Procesy a okolnosti, v ktorých sa prekračuje tradičný literárnohistorický rámec chronológie a dejinnej kontinuity, a to smerom k problémovému jadru. Literárny modernizmus je vnímaný ako živý systém, dynamická a otvorená, no zároveň vnútorne rôznorodá a konfliktná štruktúra, na ktorú možno nazerať z rozličných pozícií. Monografia je príspevkom nielen k dejinám slovenskej literatúry, ale tiež ku kultúrnym dejinám Slovenska.

Obálka knihy je kvalitne spracovaná z režného plátna, súčasťou knihy je tricolóra lacetiek (tzv. záložky červená, modrá, biela)
Čítať viac

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila kniha vám?

Vydavateľstvo VEDA

Čítať viac

„Milovať neznamená pretvoriť človeka podľa svojich túžob. Milovať znamená otvoriť sa jeho realite.“

Bavilo ma žiť - Abby Fabiaschi, 2018
Bavilo ma žiť
Abby Fabiaschi